Site-ul web utilizează o serie de module de tip Javascript. Pentru a beneficia de o experienţă cât mai plăcută în navigarea pe acest site, vă rugăm activaţi utilizarea limbajului Javascript.
Filiala Alba a C.E.C.C.A.R. Filiala Alba a C.E.C.C.A.R.

Noutati Acces la Profesie

Examenul de admitere la stagiu în vederea obţinerii calităţii de expert contabil şi contabil autorizat, sesiunea 2016, se organizează în zilele de 2 şi 9 octombrie.

Pentru contabil autorizat

  • În ziua de 2 octombrie 2016, o probă scrisă cu subiecte din disciplinele Contabilitate, Fiscalitate şi Drept.

Pentru expert contabil

  • În ziua de 2 octombrie 2016, o probă scrisă cu subiecte din disciplinele Contabilitate, Fiscalitate şi Drept;

  • În ziua de 9 octombrie 2016, o probă scrisă cu subiecte din disciplinele Audit, Evaluare economică şi financiară a întreprinderilor, Expertiză contabilă şi Doctrina şi deontologia profesiei contabile. 

 

Examenul de admitere la stagiu pentru contabilii autorizaţi, membri activi ai Corpului, care îndeplinesc condiţia de studii superioare economice şi doresc accesul la stagiul pentru categoria expert contabil, se va organiza în acelaşi timp cu examenul de admitere la stagiu, respectiv în ziua de 9 octombrie 2016, la disciplinele Contabilitate, Audit, Evaluare economică şi financiară a întreprinderilor, Expertiză contabilă şi Doctrina şi deontologia profesiei contabile.

 

Examenul de admitere la stagiu este organizat de C.E.C.C.A.R. în conformitate cu Regulamentul privind accesul la profesie, aprobat prin H.G. nr. 227/2008, publicat în Monitorul Oficial nr. 187/11.03.2008, cu modificările şi completările ulterioare.

 

2. EXAMENUL DE APTITUDINI

Examenul de aptitudini în vederea accesului la calitatea de expert contabil şi de contabil autorizat se organizează, în anul 2016, în zilele de 6 şi 13 noiembrie.

  • În ziua de 6 noiembrie 2016, proba scrisă constând în studii de caz, exerciţii şi probleme din domeniul expertizei, monografiei contabile, analizei economico – financiare, evaluării întreprinderii şi auditului, dar şi întrebări de judecată profesională din doctrina şi deontologia profesiei contabile, organizarea şi funcţionarea Corpului;

  • În ziua de 13 noiembrie 2016, proba orală constând în câte o întrebare din domeniul juridic si fiscal , dar şi din domeniile contabilitate, audit financiar şi evaluarea întreprinderilor. 

 

Au dreptul să participe la această sesiune stagiarii aflaţi în anul 3 de stagiu, precum şi stagiarii care nu au promovat examenul de aptitudini şi au dreptul să se înscrie la următoarele două sesiuni consecutive.

 

Examenul de aptitudini este organizat de C.E.C.C.A.R. în conformitate cu Regulamentul privind efecuarea stagiului şi examenul de aptitudini în vederea accesului la calitatea de expert contabil şi de contabil autorizat, aprobat prin Hotărârea Consiliului superior